Zeeziekte kan uw reis moeilijk maken.

Zeilen, duiken, op cruise, … ? Zeeziekte kan uw activiteit flink lastig maken. Contacteer ons voor meer info.

Tijdens een zeiltrip of een overtocht met de ferry of cruise, kan zeeziekte een echte spelbreker zijn. Het gaat ook pas over wanneer je weer voet aan wal zet. Voorkomen van zeeziekte is beter dan genezen! Daarom moet u steeds voor vertrek uw medicatie nemen en bij lange zeetochten kan het zijn dat u tijdens de tocht een extra pil moet nemen.

Zeeziekte voorkomen

Meerdere geneesmiddelen zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek maar ze moeten alle op tijd worden ingenomen, nog voor het vertrek, voor de eerste symptomen optreden. Van zodra de symptonen optreden is het typisch te laat en zal de medicatie niet meer helpen.

Zeeziekte symptonen

De eerste tekenen van zeeziekte zijn dikwijls vermoeidheid en veelvuldig geeuwen. Misselijkheid en braken volgen daarna.

Zeeziekte medicatie

Bij zeereizen volstaan de gewone middelen soms niet. Wij, apothekers en zeilers, maakten voor ons zelf een sterkere formule, die niet gewoon in de handel verkrijgbaar is.
Met deze zeeziekte pillen is een droge mond meestal de enige nevenwerking. Slaperigheid komt zelden voor en is meestal het eerste teken van zeeziekte zelf, wanneer men de pil niet op tijd heeft ingenomen. Meer informatie over zeeziekte medicatie vindt u hier.

Bestellen

Reisziekte tips, medicatie en capsules zijn steeds in voorraad in de apotheek. Wij bespreken graag met u de juiste dosis en het gebruik.  Ben je dus op zee voor je werk of voor een zorgeloze zeilvakantie of cruise, vergeet je zeeziekte medicatie niet !

Voor meer informatie en bestellen

Klik hier voor contact