Zeeziekte

Tijdens het zeilen op zee, als duiker, een overtocht met de ferry of op cruise, zeeziekte kan voor meerdere uren of dagen een echte spelbreker zijn. Voorkomen van zeeziekte is mogelijk, genezen meestal niet!

Zeeziekte voorkomen

Hier vind je alle tips om zeeziekte te voorkomen op een natuurlijke wijze. Bij vele personen werken deze tips onvoldoende, en ben je aangewezen op sterkere medicatie .  Meerdere geneesmiddelen zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek. Steeds geldt dat je deze medicatie moet innemen, nog voor je vertrek, nog voor je last begint te krijgen van zeeziekte.

Zeeziekte symptomen

Zeeziekte begint met wat loomheid, vermoeid, herhaaldelijk geeuwen…Misselijkheid en braken volgen al snel en putten u volledig uit. Geen enkele medicatie kan nog worden opgenomen. Na 3 dagen vermindert de zeeziekte spontaan.

Zeeziekte medicatie

Medicatie bestaat in meerdere gradaties. Vertrekkend bij de oudere antihistaminica, over cinnarizine tot bij scopolamine.  Klik hier voor meer informatie over deze geneesmiddelen. Bij zeereizen volstaan de gewone middelen soms niet. Wij, apothekers en zeilers, maakten voor ons zelf een sterkere formule, die niet gewoon in de handel verkrijgbaar is.
Met deze zeeziekte pillen is een droge mond meestal de enige nevenwerking. Slaperigheid komt zelden voor en is meestal het eerste teken van zeeziekte zelf, wanneer men de pil niet op tijd heeft ingenomen.

Reisziekte tips, medicatie en capsules zijn steeds in voorraad in de apotheek. Wij bespreken graag met u de juiste dosis en het gebruik. Of mail ons via onderstaande contactknop. Dankzij je zeeziektemedicatie kan je steeds genieten van de zee, je zeilvakantie of cruise.

Meer informatie en bestellen medicatie ?